fbpx

Odontologia Conservadora

L'odontologia conservadora

Com el seu nom indica, és la tècnica que s'utilitza per conservar la peça dental. S'utilitza per restaurar les zones danyades per càries i altres afectacions. Netegem i tractem el teixit afectat i posteriorment segellem la zona tractada amb una obturació.

Quan una dent pateix algun tipus d’afectació i està parcialment destruïda, fracturada o desgastada, l’odontologia conservadora s’encarrega d’intentar salvar la peça perquè no hagi de ser extreta. Els tractaments que s’apliquen en l’odontologia conservadora intenten ser el menys invasius possible, amb la finalitat de mantenir la major part de l’estructura dental. L’odontologia preventiva també hi està relacionada, ja que contribueix a la conservació de les peces dentals i evita, així, l’inici de certes malalties.

Una de les malalties més comunes que es tracten dins d’aquesta especialitzat és la càries dental. La càries dental és una malaltia causada per diversos factors que produeixen un augment de l’àcid a la boca i provoquen la desmineralització i pèrdua del calci de l’esmalt. La lesió de la càries és progressiva. Si no es tracta, la infecció pot arribar a la polpa dental i pot ser necessari haver de fer un tractament endodòntic. El tractament endodòntic és aquell procediment dirigit a mantenir la salut de la polpa dental o d’una part d’aquesta. La polpa dental és un teixit connectiu constituït per cèl·lules nervioses que ocupa bona part de la corona i de les arrels de les dents.

Quan la càries s’ha desenrotllat fins a afectar el nervi, aquest s’infecta i és necessari eliminar-lo. Durant l’endodòncia s’elimina tot el teixit infectat, es preparen els conductes i s’omplen de material que en garanteixi el segellat.

Així doncs, l’odontologia conservadora té l’objectiu principal de mantenir al màxim les peces dentals; per això és necessari un tractament personalitzat que s’adapti a cada tipus de patologia. Per reduir el risc de malalties dentals o bucals, des del Centre Mèdic Dental Urgell Entu, aconsellem realitzar revisions periòdiques i una higiene diària correcta.

 

Càries dental

Eliminem el teixit infectat

Higiene diària

Tractem la polpa dental