fbpx

Periodòncia

La periodòncia

La periodòncia és una branca de l’odontologia que tracta les malalties de les genives i de l’os que sustenta les dents.

Els dos grans grups de les malalties periodontals són la gingivitis i la periodontitis. La gingivitis, també anomenada ‘piorrea’, afecta les genives. La periodontitis, en canvi, l’entenem com un grup d’infeccions que afecten tant l’os que subjecta les dents com altres teixits del lligament periodontal, el ciment radicular i l’os alveolar.

Des del Centre Mèdic Dental Urgell Entū, recomanem les visites periòdiques pel que fa a la previsió i anticipació de les malalties periodontals, ja que habitualment aquestes malalties no solen manifestar-se fins a trobar-se en un estat avançat, de tal manera que poden acabar provocant la pèrdua de peces dentals.

La simptomatologia més habitual de les malalties periodontals és l’envermelliment de les genives i el sagnat espontani o com a conseqüència del raspallat. També pot manifestar-se amb mala olor de boca o sensibilitat de les dents al fred i la calor.

Els tractaments per aquest tipus de malalties solen ser les neteges profundes amb l’instrumental adequat, tot i que a vegades caldrà completar el tractament amb intervencions quirúrgiques per tal d’evitar el desenvolupament de la malaltia i corregir els defectes estètics que hagin pogut sorgir.

Es recomana una visita cada 4 o 6 mesos segons cada pacient, per tal de controlar la reproducció de la malaltia i realitzar la neteja clínica, en cas que sigui necessari.

Tractem la gingivitis

Tractem la periodontitis