fbpx

Odontopediatria

L'odontopediatria

L’odontopediatria és la branca de l’odontologia que s’encarrega de les dents i boques dels més petits. Aquesta especialitat s’ocupa de tractar els nens i nenes de fins a dotze anys.

El creixement sa de la boca dels infants és molt important, i els odontopediatres poden ajudar a prevenir o detectar anomalies de la posició dels maxil·lars i així derivar-los a l’ortodontista o al cirurgià maxil·lofacial.

Una part essencial de l’odontopediatria és la prevenció mitjançant la correcta higiene bucal i a través de les revisions periòdiques. Els professionals de la clínica Urgell Entū us ajudaran a detectar els mals hàbits, de manera que es puguin corregir al més aviat possible per prevenir futures patologies.

Els tractaments que es realitzen en aquestes edats s’anomenen de primera fase i el seu objectiu és donar solucions a les alteracions esquelètiques aprofitant el creixement de l’infant. Una bona cura de la salut bucal en les edats primerenques ajuda a millorar la masticació i la parla. A més, les dents de llet són importants per ajudar a preparar un espai correcte per a les dents permanents.

Tot i que els pares som els primers que tenim cura de la higiene i la salut bucodental dels nostres fills, és recomanable dur a terme una revisió dental abans dels 2 anys, quan l’infant gairebé ja comptarà amb totes les dents de llet.

Revisions dentals abans dels 2 anys

Per a nens i nenes fins a 12 anys